After work

Igår hade vi afterwork på jobbet.
Vi började med vin och fuccasia (stavning?) på salongen sen gick vi vidare till Restaurang Å. Jag tog huserts burgare. Hur gott som helst, verkligen!! Det ska jag äta igen. Med vin, såklart..
Där satt vi under tak med regn som hälldes ner från himlen och åska och blixtrar omkring oss.
Mysigt!  Vi gick väl därifrån vid 9, 10 jag vet inte riktigt.
Till Blue moon bar!! Hade aldrig varit där så det va kul :) Dansade hela tiden, Allihopa, Susanne, Elena, Josse, Malin, Britta och jag :) Till och med på de små scenerna och vid en påle eller stolpe haha ! Måste sett ut..

Malin och jag cyklade (vinglade) hem vid halv 1 ungefär. Somnade väl på en gång!
Riktigt roligt kväll var det!! Tog tyvärr inga bilder :(

Sitter nu på jobbet. Ska ta tåget till Köping snart. Min bil är nu färdig och besiktad! Säljas!!

Mys i kväll, chips :)

Tisdag - Ledig

Jag började dagen med att skruva lite på mitt dokument skåp jag köpte igår. Äntligen ska jag kanske få lite ordning på alla papper och pärmar.


Sen cyklade jag , i regnet, till "Helskön" i oxbacken i västerås. Där hade jag tid för ansiktsbehandling. 1 timme och 40 minuter höll hon på. Började med rengöring och peeling. Sen fick jag ligga i ång och så klämde hon lite. Sen fixade hon ögonbrynen och masserade mig. Sist fick jag en ansiktsmask. Sen sminkade hon mig faktiskt också med mineral smink. Men eftersom min hy är som den är just nu såg det inte så bra ut.
En väldigt bra ansiktbehandling i alla fall! kan jag rekommendera!
Jag köpte en gel från Decléor som ska vara bra och lugnade för irriterad hud. Den räcker jätte länge och man kan styka på den hur mycket som helst. Dyr, 429kr men jag gör allt för att jag ska se normal ut!


Men men inte nog med det!
Jag skyndar mig hem för att ta bilen till mamma som jag hade bestämt med halv 12. På torstuna vägen har dom ändrat hastighet från 90 till 80km/h... Jag kör runt 100... Helt plötsligt hoppar det fram en gubbe mitt framför mig och jag tänker; vad fan är det för jäkla fyllo som springer ut på vägen.. Men då är det min gamla idrottslärare, Lena, som utbildat sig till polis och har skutit mig. Körde i 90 sa hon... Fick även blåsa och visa körkort.. Sen fick jag bestämma mig om jag ville överklaga om min bot eller acceptera den. Jag tog den med ett surt leende på läpparna. 1500kr till då. Första gången på länge jag gråtit inför mamma. Jag ska inte ha bil

Fick inte lämna blod heller. Jag åkte dit, skrev i pappret men fick inte, är för förkyld fortfarande.. Få bli om några veckor..




Nu är jag hos Marie och Jimmy och väntar på att Jimmy ska komma hit med Tim så jag ska få vara barnvakt :) Kanske får mig på bättre humör. Eller det är klart det får!
Sen är det Tisdagsmys med massa bra tv-program!

Åsby

Nyss tittade jag klart på filmen "The lovely bones"  "Flickan från ovan" på svenska. Jag läste den boken i 8an eller 9an och tyckte den var jätte bra så var ju tvungen att se filmen som kom ut för inte så länge sen. Boken var så klart bättre, Så är det väl alltid? Filmen var bra, stark men lite rörig och konstig med alla bilder från "himlen", dit hon kommit efter att blivit mördad. Men värd att se!

Nu är Wille i garaget, och lagar växellåda. Så jag och hans mamma ska snart åka till Åsby och titta på blommor.
Jag fick för första gången åka bilen han byggt på hela vintern !!


Nikki Sixx

Jag har läst Heroin diaries; spillror ur ett rockstjärne liv.
Vilken bok. Läste tills jag somnade. Vilket jävla liv han levt! Fast det är hans eget fel och vilken jävla skitstövel han är.



Det är Nikki Sixx dagboks anteckningar från 1986 och 87 tror jag. efter nästan varje dagboks kapitel har han eller någon annan kommenterat från nutid. Han skriver mest om knarket. Hur han mår och om bandet. När han tar heroin går det så långt att han sitter instängt i sin garderob för att gömma sig från inbillade inkräktare. Man får även följa deras turneer och hans tragiska barndom.
Idag är han lika gammal som min pappa, haha. Bra bok, nästa blir "The Dirt" boken om hela mötley crue.

Efter jag läst boken kollade jag lite på youtube om mötley crue .. Kolla bara på dom här.
Här är under en live konsert..



Här är en intervju med Nikki och Tommy Lee, trummisen i bandet. 2005.




Längtar tills nästa bok kommer till mig på posten :)

Tillinge

Nu sitter jag vid Marie och Jimmys dator. Jag är barnvakt. Fick ungefär en kram av Tim sen var det välling dags och sova. Han sitta och mysa lite i soffan i alla fall. Nu sover han så sött.

Jag blev så otroligt sötsugen och hittade glass i frysen så jag snodde lite. Gooootttt

Idag ringde en kund (Elena som svarade) som jag hade igår. Hon nästan grät sa Elena. Jag ska berätta om gårdagen först.

Vi kallar henne sara. Sara kom in och frågade om klipptid och och jag hade tid då så vi satt igång på en gång. Hon hade ca 1 dm över hela skallen, lite kortare i nacken. Hon sa att hon funderade på en page, bobad nacke men visste inte rikigt. Jag sa att jag tyckte hon skulle vara sjukt snygg i kort hår. Och hon svarade med att det har hon haft och det trivs hon i. Ja men ska vi göra kort på sidorna  och i nacken och spara längen uppe på huvudet då, sa jag. Ja jag litar på dig, gör vad du vill! Jag förklarade hur jag tänkt och hon tyckte det lät bra och tog av sig glasögonen och lät mig börja.
Blev så sjukt snyggt! Hon hade så fint ansikte och när vi stylade frisyren blev hon så snygg! Hon själv tyckte det med. Innan hade hon sagt att hon inte blev nöjd med förra men nu blev det så bra och till mig skulle hon verkligen komma tillbaka.

Så roligt när man får höra sånt eller hur ??

Så idag ringde hon och pratade med Elena och var jätte missnöjd. hon grät i telefonen och beställde ny tid hos mig samma dag.
Sen kom hon in med sin syster, som var den som pratade mest... "Sara är inte nöjd, det var inte så här hon sa, hon gillar inte wax" Sara sa att hade jag sagt mohikan frisyr så hade hon sagt nej. men jag förklade ju och hon satt väl vid medvetande?? och hon blev sjukt nöjd efteråt? Nej nu fick jag klippa om... Kortare, taggigare, sen sa hon åt mig precis hur jag skulle stå med spegeln, hur hon tänkte och om jag kanske kunde ta hjälp av någon annan. Elena igen... Hon sa samma sak, klipp ner det lite.. "DEt var inte så här jag sa till dig igår!!" Men jag fick ju fria händer? och jag sa vad jag tänkte innan? aja 45 minuter till tog det. Värsta var hennes syster som krävde att hon skulle ha pengarna tillbaka och att någon annan (som har fullbokat 4 veckor) kunde hjälpa istället. Samt att hennes andra syster var såååå duktig på att klippa UTAN utbildning. jajemensan såå duktig., "Vi är såå ledsna att hon flyttat till australien".


Man blir trött ibland, men men har övervägande nöjda kunder i alla fall.  Herregud.

Less

Nu är jag grymt trött på min hy! Helt less. alla tips är välkomna, tycker jag provat det mesta.
Just nu är det ansiktet som är helt .. blä.. Sårig nästan, röd och jätte torr. Nu använder jag en aloe vera ansiktskräm som är jätte fet och återfuktar jätte mycket står det. Men nej.. Torr så det flagnar ändå.. Ser sjuk ut. ska ringa en hudteraput idag så får vi se.
Vill ha en frisk hud!!!!



En vecka.

Förra helgen var det ju lång helg för vissa. Jag hade ledigt på torsdagen och jobbade fredag och lördag..
På torsdags förmiddag åkte jag till Marie och klippte Anna. Sen åkte jag därifrån med Tim  med mig till Wille. Där var vi hela dagen och natten:) Lekte, åt och sov :P Han var så snäll så! Vara med lillmoster ett helt dygn!! Det var jätte roligt!

I lördags kom Malin och hennes kille Stefan till mig och Wille. Vi grillade hamburgare på uteplatsen, vi tjejer fick agera grillmästare ;) Sen gick vi in och spelade lite spel och tog oss ner på stan. Vi gick runt lite och gick till pitchers för en whiskey, min röst var totalt fucked up vid denna kväll så tänkte styra upp det med en whiskey. Blev ett snäpp bättre. Sjuk var jag fortfarande.

Igår, tisdag sprang vi på jobbet vårruset, var tvungen att spring första lilla biten då vi hamnade i första ledet men gick resten. Är fortfarande sjuk och hostar så.. Efter fick man picknick korg med massor av gott!
Den natten hostade jag så jag knappt fick luft. Tog te med ingerfära (har fått för mig att det är bra,  gott iaf) och en varm vetekudde på bröstet och somnade efter några timmar.

Idag är det ganska lugnt på salongen, har 4 klippningar lite utspridda. Vill hem och sova..

Gesällprovet.

Nu i helgen gjorde jag och 19 (?) andra gesäll provet för frisörer.

Lördagen började på carlforska skolan kl 8 på morgonen och första momentet var permanent. Min modell hade väldigt mycket ojämnheter fram till och långt hår så jag hann inte rulla färdigt på den tiden som avsatts. Jaha det var det provet tänkte jag.. Kul.

Efter det var det klassisk herr klippning med våg föning. Tyckte det gick jätte bra! Sen kollade jag på alla andra, fan så fina. Men den blev godkänd :)

Tredje var fri herrklippning. Man måste klippa minst 2cm och det var visst 1,5 längst längst ner i nacken.. höll på att bli diskad på denna. Men fick klippa... så gjorde det extra kort. Stämde tyvärr inte överens med ritningen jag gjort innan så blev inte godkänd. blä

Fjärde momentet var fri dam klippning. Den gick bra, gjorde som ritningen jag ritat och blev godkänd.

Sen var det färg. Ljusarefärg. Blev lite guldigt först men penslade på en gång till och blev perfekt :) Tjejen brevid mig fick dock inte ens börja då hennes modell hade för ljust hår för att kunna ljusas upp 3 steg. I och med detta försöker hon få dommarna och se att min modell var lika ljus och försöker dra med med ner i fallet. Slutade med att juryn stod i 5 minuter och diskuterade om jag fick genomföra momentet eller inte. Jag fick det iaf. Schysst tjej....

Lördagen är slut och klockan blev 19:00


Söndagen började med klassisk dam klippning med form blåsning. Också där var dom skeptiska till om jag fick genomföra detta eller inte på grund av att luggen inte ville klippas 2 cm.. Herregud.. Men jag klippte den 2 cm iaf, tack Lina! Blev så bra efterår tycker jag!! Men tyvärr stämde den inte överens med min ritning.....

Sen var det långhårsuppsättning. Blev klar först tror jag, enkel frisyr med lite småfel tyckte jag men blev bra. Och blev godkänd.

Sista momentet var kort fest frisyr. Mamma var modellen och satt med curler och clips och blev klar fort och blev jätte fint :) Bästa momentet sa juryn, Tack !


3 fel av 8. Det betyder omprov i september. Det var 8 av 20 som klarade det. Grattis till dom!!


Bang bang

Just nu skrålar cher i högtalarna på jobbet. Bättre än de där lugna skivorna som brukar gå.. :P

Den här veckan har varit lugn både för mig och våran elev Malin. Men igår var det i och för sig fullt :)
Imorse började jag med mina morgonpromenader igen. Gick 40 minuter i spåret som ligger bakom min lägenhet. Nu är ju snön borta så nu kan man gå där, mycket bättre :)

I helgen är det gesällprov! Hela lördagen och halva söndagen. Nerverna sitter som dom ska men blir väl lite nervös på fredagkväll kan jag tänka mig. Jag har skrivit upp en lista på allt jag ska ha med mig och det blev mycket! Synd bara att jag måste lämna in bilen idag.. Måste ju köra grejerna på lördag. Bilen har bara handbromsen kvar nu att få lagad sen ska den besiktas igen och säljas :)! Får se vad man hittar på för bil efter det ! Roligt :)

Ikväll ska jag lämna bilen på verkstaden sen åka hem till mor och far och träna kort fest frisyr på mamma.
Har fortfarande inte riktigt hittat alla modeller. Inte bra. Ett moment är att klippa från snagg i nacken till långt uppe på och sendan föna vågor på skallen. Jag har en  modell till det men han har redan ganska kort hår och jag måste klippa på provet! Så gärna någon annan.... Vill inte behöva gå ut på stan och ragga nån gubbe!

Nu ska jag kolla vilka färger jag ska beställa ;)

Valborgs helgen!

I fredags var det valborgsmässoafton! Fast det är väl lite väl överskattat ??

William fyllde även år. 21 bast. Han fick en bok, en film, en cd-skiva, en grytvante (XD) och en burk "Ben and Jerry's" Blandad kompot men tror det blev bra ;P

På kvällen åkte vi in till Köping och åt kebab sen åkte vi till Richard en sväng. Efter inte ens en timme där åkte vi hem. Kollade några minuter på tv sen sov vi. Eller inte jag. Somnade efter 3 timmar, vid 1 och vaknade sen igen och kunde inte somna..

...Så på lördagen åkte vi och köpte ny säng. 1,80m bred och jätte fin ram :) Så bra jag sov sen :P haha dyra pengar för Wille för min sömn ;P Nej men den skulle väl köpas nån gång ända.

Wille var i garaget mest hela helgen, lagade min bil också, bytte spindelled och fixade lyktorna men handbromsen var det nå krångel med så ska lämna in skiten på onsdag och få det gjort. Sen ska den besiktas och säljas :)
Egentligen har den gått riktigt bra min bil men vill gärna ha nåt större och nyare :)

Nu sitter jag på jobbet. Hade två kunde bokade varav en inte kom. så riktigt tråkigt är det. Snart kommer Lia ner så jag får träna på uppsättning inför gesällen som är i helgen !! Sen även hennes pappa som jag ska träna att föna vågor på. Lia är min jobbarkompis dotter :)


RSS 2.0